SUA vor acorda Republicii Moldova 30 de milioane de dolari pentru gestionarea problemei refugiaților
Economic 21 martie 2022, 16:49 | 817

În următoarele șase luni, Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova 30 de milioane de dolari, pentru ca autoritățile de la Chișinău să gestioneze problema refugiaților din Ucraina. Despre acest lucru a anunțat ambasadorul american la Chișinău, Kent D. Logsdon.

KENT D. LOGSDON ambasador SUA: "Sunt onorat să anunț că Statele Unite va oferi mai mult de 300 de milioane de dolari drept asistență umanitară atât în Ucraina, cât și în regiune. Statele Unite vor investi mai mult de 30 de milioane de dolari, în decursul a șase luni, pentru a oferi asistență pentru eforturile de găzduire a refugiaților, așa cum sunt cei pe care i-am văzut astăzi."

Ambasadorul Kent D. Logsdon a făcit anunțul la centrul pentru refugiați FIDES. Diplomatul a precizat că o parte din cele 30 de milioane de dolari va fi distribuită prin Biroul Înaltului Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite, care va aloca fondurile altor agenții ONU. Acestea, la rândul lor, vor avea grijă ca banii să ajungă la destinație.

KENT D. LOGSDON ambasador SUA: "În paralel cu Guvernul Republicii Moldova și cu organizațiile internaționale de asistență vom folosi aceste fonduri pentru a oferi servicii de ajutor esențiale - paturi, produse de igienă și prânzuri fierbinți la adăposturi, asemeni acestuia."

Această asistență financiară a fost promisă acum două săptămâni, la Chișinău, de către secretarul de Stat Antony Bliken.

La centrul FIDES sunt cazați aproximativ 90 de persoane. Alte 30 de locuri sunt libere.

În timpul vizitei sale la centrul pentru refugiați, Ambasadorul Kent D. Logsdon a schimbat sacoul cu vesta de voluntar și a dat o mână de ajutor la servirea prânzului.

Opinia ta contează. Comentează!