Jurnalul orei 15, 3 August
Jurnalul orei 15:00 3 august 2022, 16:27 | 819

Prezentat de Eugenia Apostu

Pentru a economisi curent și gaz pe timp de iarnă, iluminatul stradal ar putea fi sistat după ora 23.00, iar zece zile din lună elevii vor studia online. Sunt doar câteva dintre prevederile unui proiect de hotărâre propus pentru dezbateri publice de către Ministerul Infrastructurii.

Seceta a lovit dur și apicultura. Cei care au albine au început deja să le hrănească artificial, pentru ca acestea să nu piară. În mod normal, acest proces ar fi trebuit să înceapă toamna. Temperaturile caniculare au compromis mierea de salcâm și cea de tei, iar celelalte tipuri sunt recoltate în cantități foarte mici. Apicultorii au de trei ori mai puțină miere. Nici ploile nu mai pot salva situația. Deocamdată nu este clar dacă mierea se va scumpi din cauza cantităților mici recoltate.

Agenția Națională de Reglementare în Energetică anunță o nouă ieftinire a carburanților. Mâine, litrul de benzină va costa 27 de lei și 61 de bani, cu 11 bani mai puțin decât astăzi, iar motorina se ieftinește cu 21 bani și va costa la pompă, după miezul nopții, 26 de lei și 88 de bani litrul.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie