Patrula Jurnal TV, 30 Ianuarie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Ministerul rus de Interne a desființat structura, care ancheta mai multe dosare răsunătoare privind contrabanda cu droguri din America Latină. Printre cele mai sonore cazuri, de care s-a ocupat echipa de investigație de la Moscova, se numără și contrabanda de hașiș în statele europene și Rusia, în care era vizat fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc.

Șeful Direcției generale urmărire penală a CNA, Ghenadie Tanas, devenit faimos după ce s-a aflat recent că ar fi milionar în euro, a fost eliberat din arest la domiciliu. Acesta este cercetat sub control judiciar. Decizia a fost luată de judecătorii Curții de Apel Chișinău. Tanas a fost prezent la ședință, dar a refuzat să discute cu presa.

Avocatul Gheorghe Avornic a fost desemnat de Academia de Științe drept membru al Consiliului Superior al Procurorilor din partea societății civile. Jurnal TV a scris anterior că Avornic ar fi fost implicat în scheme de preluare de afaceri, lucru negat de către cel vizat. ”Este inacceptabil ca în calitate de membri ai CSP şi CSM să fie numiți oameni lipsiţi de integritate”, a comentat joi ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. Potrivit ministrului, în situația în care acest criteriu nu este întrunit, persoana este incompatibilă și deci nu poate ocupa funcția de membru în instituțiile de autoadministrare judecătorească sau ale procuraturii.

Opinia ta contează. Comentează!