Continuă examinarea imaginilor din izolator
Justiţie 18 mai 2018, 13:47 | 1860

Examinarea imaginilor din izolatorul în care a fost ținut Andrei Brăguță a fost reluată după două ședințe amânate. Avocatul părții vătămate, Vadim Vieru, spune că în timpul vizualizării a observat acțiuni de tortură. Probele video în dosarul celor 13 polițiști cercetați penal sunt analizate cu ușile închise.

Procurorul susține că acum are loc doar examinarea imaginilor, iar comentarea acestora va fi făcută de fiecare parte implicată în dosar după finalizarea vizualizării.

Precizăm că 13 angajați ai Izolatorului de Detenție Provizorie al Direcției de Poliție Chișinău sunt învinuiți de tratament inuman și degradant, deoarece contrar obligațiilor de serviciu nu ar fi intervenit și l-ar fi lăsat pe Andrei Brăguţă să doarmă pe beton. Într-un alt dosar, doi foști colegi de celulă cu Brăguţă sunt cercetați în stare de arest, iar doi - în arest la domiciliu. Ei sunt învinuiți că l-au torturat pe tânărul care a murit în detenție, în luna august 2017. Trei polițiști sunt în arest la domiciliu, fiind acuzați că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă. Totodată, au fost inițiate cauze penale pentru exces de putere și încălcarea regulilor de acordare a asistenței medicale. Inculpații riscă până la opt ani închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!