Jurnalul orei 15, 31 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 31 octombrie 2022, 16:21 | 683

Prezentat de Eugenia Apostu

O rachetă rusească, doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut în această dimineață în preajma satului Naslavcea, în extremitatea de nord a Republicii Moldova. Victime nu sunt înregistrate, anunță Ministerul de Interne de la Chișinău. Un atac cu drone a avut loc asupra barajului Dnestrovsc, de pe teritoriul Ucrainei, care se află la zece kilometri distanță de barajul Naslavcea, au precizat autoritățile de la Kiev. Echipa noastră de filmare se află la Naslavcea, de unde ne va transmite detalii.

Rusia a atacat masiv cu rachete în această dimineață instalaţiile energetice din mai multe regiuni ale Ucrainei. În urma bombardamentelor, 80 la sută dintre consumatorii capitalei Kiev au rămas fără apă. Sute de localităţi au fost private de curent electric.

În Chișinău este o situație excepțională privind aprovizionarea cu apă. Directorul Apă Canal Chișinău solicită un tarif de aproape 23 de lei pentru un metru cub de apă, invocând scumpirea curentului. În caz contrar, capitala ar putea rămâne fără apă. Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, administrația Apă-Canal Chișinău este vinovată de situația dificilă în care s-a pomenit, pentru că a admis o serie de nereguli.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie