Jurnalul orei 15, 27 Iunie
Jurnalul orei 15:00 27 iunie 2022, 21:51 | 762

Prezentat de Eugenia Apostu

Moscova acuză Bucureștiul că vrea să creeze o „nouă Românie Mare” și avertizează Chișinăul despre consecințe în cazul sprijinirii sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei. Amenințările au fost formulate de către vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev. Autoritățile de la Chișinău și București au reacționat imediat.

Maia Sandu a vizitat astăzi orașele devastate de ruși Borodeanka, Bucea și Irpen din Ucraina și s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski. Este prima vizită a președintelui moldovean în țara vecină de la începutul războiului. Vizita are loc la câteva zile după ce ambele state au primit statut de țări candidate pentru aderare la Uniunea Europeană din partea Consiliului European. La Kiev, Maia Sandu este însoțită de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.

Numărul absolvenților care au luat nota zece la toate cele patru examene de bacalaureat aproape că s-a triplat față de anul trecut. 43 de candidați au zece pe linie, comparativ cu 16 în 2021. Rata de promovare a absolvenților din licee este de 84,34%. Astfel, dintre cei 11 mii 70 de liceeni, 9336 au promovat examenul de Bacalaureat. În această dimineață la toate centrele de bacalaureat au fost afișate rezultatele la examene. Absolvenții nu au făcut coadă ca pe vremuri, deoarece au avut posibilitate să vadă rezultatele online încă de la miezul nopții.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie