Combinatul „Franzeluța” a anunțat că majorează prețul pentru tot sortimentul de pâine
Economic 2 februarie 2022, 20:17 | 1121

Sărăcia se adâncește. Combinatul „Franzeluța” anunță că majorează prețul pentru tot sortimentul de pâine, cu excepția celei numită ”socială”.

De mâine, pâinea se va scumpi în medie cu 7-8%, anunță reprezentanții combinatului de panificație. Totodată, pâinea din categorii mai scumpe ar putea să se scumpească chiar și cu 50 la sută. Guvernul promite că va căuta soluții, dar în stradă, oamenii ne spun că nu mai știu cum să iasă din nevoi. Noile scumpiri îi vor face și pe tinerii care au mai rămas aici să caute viață mai bună printre străini, afirmă cetățenii supărați. Responsabilii de la ”Franzelutsa” au evitat să ne spună care vor fi noile prețuri, începând de joi. În schimb ne anunță că prețul la pâinea numită ”socială” va rămâne neschimbat. Până acum, pe zi se producea circa trei tone de acest tip de pâine, dar compania anunță că va spori capacitatea de producere.

CAMUNICATUL S.A „FRANZELUȚA”: "Ajustarea prețurilor este inevitabilă, întrucât costurile de până acum nu ajung la nivelul cheltuielilor de producere. Drept urmare, prețul pâinii a fost recalculat ținând cont de conjunctura de pe piață la achiziționarea tuturor materiilor prime, scumpirea gazelor naturale, carburanți, energie electrică."

Potrivit administrației de la ”Franzeluța”, combinatul activa în ultimele luni în pierdere. În același timp, prețul la pâinea ”socială” nu se schimbă, iar volumul acesteia a fost crescut cu 54%.

În stradă, oamenii de rând spun că aceste scumpiri îi sărăcesc și mai mult.

Guvernul spune că va depune un efort pentru a crește veniturile populației, în special a persoanelor nevoiașe. „Bugetul social în 2022 va depăși cifra de 40 de miliarde de lei, ceea ce este un record absolut. Căutăm noi posibilități pentru a fi alături de oameni în această perioadă dificilă”, se arată într-un mesaj al Guvernului publicat pe facebook.

Opinia ta contează. Comentează!