Jurnalul orei 19, 2 Martie
Jurnalul orei 19:00 2 martie 2022, 21:38 | 2483

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Viața continuă pe vreme de război! În Ucraina atacată de Rusia se nasc copii în buncăre, în subsoluri, în metrou. Femeile care au reușit să fugă din calea războiului își aduc pe lume pruncii acolo, unde au găsit adăpost. În Chișinău, primul plânset de nou-născut ucrainean s-a auzit pe 28 februarie. Astăzi, urmează o nouă naștere.

Autoritățile de la Chișinău pregătesc instituțiile medicale pentru primirea celor afectați într-un fel sau altul de războiul ruso-ucrainean. Deocamdată, asistență medicală au solicitat trei cetățeni străini răniți în Ucraina. Aceștia ar putea fi internați la Spitalul clinic militar central, a anunțat astăzi secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolăescu.

Riscurile de securitate pentru Republica Moldova sunt mari, dar nu există, deocamdată, premise ca războiul din Ucraina să ajungă aici. Despre acest lucru a anunțat astăzi la Chișinău președintele Maia Sandu după întrevederea cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, și Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Varhelyi.

Orașele Jitomir și Harkov au fost noaptea trecută ținta bombardamentelor. În capitala Kiev a fost distrus turnul de televiziune. Obuzele rusești au lovit cartiere rezidențiale și clădiri administrative. Maternitatea din Jitomir a fost grav avariată. Autoritățile locale raportează zeci de morți și sute de răniți.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie