Jurnalul orei 15, 16 Martie
Jurnalul orei 15:00 16 martie 2022, 20:54 | 1156

Prezentat de Adrian Prodan

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat în unanimitate un amendament pentru a recunoaște oficial regiunea transnistreană ca zonă de ocupație rusă. Aceasta este prima recunoaștere oficială a Transnistriei ca teritoriu ocupat la nivel internațional. Amendamentul este parte a unei rezoluții prin care Federația Rusă a fost exclusă din Consiliul Europei urmare a invaziei asupra Ucrainei.

Mai multe persoane aflate în căutare internațională au încercat să traverseze frontiera Moldovei după izbucnirea războiului ruso-ucrainean și instituirea stării de urgență în Republica Moldova. Oamenii legii au reținut 19 persoane căutate de Interpol, între care patru moldoveni. Despre aceasta a anunțat într-un briefing, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. El s-a referit și la cele mai frecvente abateri comise de cetățenii străini la traversarea frontierei odată cu valul masiv de refugiați.

Senatul Statelor Unite a adoptat marţi în unanimitate o rezoluţie prin care îl condamnă pe preşedintele rus Vladimir Putin drept criminal de război. Congresul american a dat dovadă de unitate, lucru care se întâmplă rar, în contextual în care este destul de divizat, scrie Reuters. De la tribuna Congresului, liderul majorității democrate Chuck Schumer a declarant că Putin nu poate scăpa nepedepsit.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie