Muncitorii care construiesc trotuarele din capitală ar lucra fără contracte de muncă
Social 29 septembrie 2020, 20:04 | 1554

Lucrează fără contracte de muncă, iar salariul îl primesc în plic. Muncitorii antrenați în reabilitarea trotuarelor de pe străzile Bănulescu Bodoni și Pușkin din Chișinău în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova” lucrează ilegal, afirmă expertul comunității WatchDog, Valeriu Pașa. Autoritățile neagă aceste acuzații.

Reparația trotuarelor pe străzile Bănulescu Bodoni și Pușkin a început la începutul lunii august. Licitația a fost câștigată de firma „Lusmecon”. Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor, pentru executarea lucrărilor, din buget au fost alocate peste 30 de milioane de lei. Lipsa contractelor de muncă și salarizarea proastă ne-a fost confirmată la fața locului.

Lucrările ar fi coordonate de către fostul șef al Direcției transport Adrian Boldurescu, spune Valeriu Pașa.

Implicarea lui Boldurescu este confirmată de către Ion Banari, responsabil de la Administraţia de Stat a Drumurilor.

Ion Banari zice că nu cunoaște nimic despre situația muncitorilor care repară trotuarele.

L-am sunat pe Ruslan, unul dintre cei doi diriginți de șantier, dar el a negat informațiile, potrivit cărora muncitori nu au contract de muncă.

Am încercat să obținem o reacție de la șefii Lusmecon, firma responsabilă de executarea lucrărilor.

Prezența la un șantier este una explicabilă, ne-a declarat la telefon fostul șef al Direcției generale transport public, Adrian Boldurescu.

Adrian Boldurescu este un specialist, care poate să dea consultații, dar nu este angajat al Primăriei, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a primarului de Chișinău, Natalia Ixari.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie