Jurnalul orei 17, 3 Martie
Jurnalul orei 17:00 3 martie 2022, 19:13 | 2132

Prezentat de Vasile Luchianu

Gestionarea problemei refugiaților costă milioane de lei, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, la postul nostru de televiziune. Potrivit funcționarului, Uniunea Europeană a promis un sprijin financiar, care să ajute autoritățile de la Chișinău să facă față acestei situații.

Furnizorii și distribuitorii de servicii media audiovizuale de televiziune și radio au fost obligați să suspende difuzarea și retransmiterea tuturor programelor care au fost inițial produse în state care nu au ratificat Convenția Europeană privind televiziunea transfrontalieră. Între acestea sunt și cele din Federația Rusă. Excepție fac filmele artistice și de scurt metraj, precum și emisiunile de divertisment și a emisiunilor de divertisment care nu au conținut militar. Este decizia Comisii Situații Excepționale din 2 martie, care a oferit astfel pârghii Consiliului Audiovizualului pentru a proteja spațiul mediatic în perioada stării de urgență.

Emmanuel Macron a discutat azi la telefon cu Vladimir Putin şi l-a sunat apoi pe Vladimir Zelenski, a anunţat Palatul Elysee. O a doua rundă de negocieri între Moscova şi Kiev în vederea încheierii unui armistiţiu urma să înceapă la ora 15.00, în regiunea Brest, din vestul Belarusului. Poziţia Ucrainei la tratative, anunţată de biroul de presă al preşedintelui Zelenski, este retragerea forţelor ruse de pe teritoriul ucrainean.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie