Jurnalul orei 15, 22 Iunie
Jurnalul orei 15:00 22 iunie 2021, 16:59 | 669

Prezentat de Eugenia Apostu

Republica Moldova a recepționat până acum peste un milion de doze de vaccin anti-COVID, iar rata de imunizare a populației cu prima doză de ser este de 12 la sută, potrivit autorităților din sănătate. Deocamdată, certificatul național de vaccinare nu este recunoscut în Uniunea Europeană, iar autoritățile de la Chișinău au început negocierile cu mai multe state în vederea recunoașterii reciproce a actelor de imunizare.

Un angajat al BNM, care în 2015 a fost numit administrator special al Unibank, a fost reținut pentru 72 de ore. El este bănuit de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal și riscă acum până la șapte ani de închisoare.

Primarul capitalei Ion Ceban i-a cerut viceprimarului Victor Chironda să demisioneze, după ce acesta a solicitat anchetarea arhitectului-șef al Primăriei, Svetlana Dogotaru, pentru că ar fi încercat să autorizeze demolarea hotelului „Național”. Ceban prezintă însă o altă versiune. În cadrul unei conferințe de presă, edilul a amenințat că-l va demite pe Chironda, deoarece nu-și îndeplinește bine munca și „murdărește” primăria și echipa.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie