Jurnalul orei 15, 15 Martie
Jurnalul orei 15:00 15 martie 2024, 21:40 | 635

Prezentat de Călin Jucovschi

Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul care prevede introducerea cărților de identitatea în locul buletinelor de identitate. Noul document ar urma să le permită cetățenilor moldoveni să călătorească în unele țări ale blocului comunitar.

Deputatul fostului Partid Șor, Marina Tauber, a rămas pentru a noua oară fără imunitate parlamentară. De această dată, pentru „amestec în înfăptuirea justiției”. Există probe suficiente și rezonabile pentru a expedia cauza penal în judecată, afirmă procurorii. Tauber zice că își va demonstra nevinovăția în instanță.

Autoritățile încurajează părinții, ai căror copii învață într-o instituție de învățământ cu un număr mic de elevi, să-i înscrie într-o altă instituție unde sunt peste 50 de elevi. Pentru cei vizați este prevăzut un sprijin de aproximativ 50 de euro. Ministerul Educației va implementa proiectul „Școala-model”, care presupune crearea unei rețele de 35 de instituții de învățământ raionale moderne. Un proiect de lege a fost votat ieri, în prima lectură.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie