Patrula Jurnal TV, 6 Februarie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

În loc să lupte cu rău-făcătorii, polițiștii sunt nevoiți să-i tragă de mânecă pe cei, care nu respectă regulile anti-covid. Ofițerii au fost chemați în comuna Sângera, unde zeci de preoți chefuiau într-o sală de banchete. Deși zilnic înregistrăm mii de infectări cu Sars-Cov2, slujitorii bisericii au participat la ceea ce părea a fi o zi de naștere - cu flori, cadouri, muzică și concursuri. De mască sau distanță socială - nici vorbă. Venită la fata locului, poliția a constatat abaterile, dar nu a zăbovit acolo nici două minute și nici nu a întocmit vreun proces verbal.

Încalcă normele sanitare și cei, care ar trebui să stea la straja legii. Aproximativ o sută de clienți ar fi fost ținuți forțat vreo trei ore într-un local din Chișinău, după ce în timpul unei razii a oamenilor legii, administrația s-ar fi baricadat în interior. Unele surse media au scris că printre respectivii clienții erau mulți procurori întruniți la o petrecere. Procuratura Generală a anunțat că va investiga toate materialele din presă.

Cinci foști deputați comuniști, care l-au deservit pe Vladimir Plahotniuc în perioada ”statului capturat”, au fost reținuți și acuzați de îmbogățire ilicită, urmare a unei tranzacții cu deputați, în 2015. Procurorii au organizat percheziții la 14 foști parlamentari comuniști, care au părăsit, în 2015, formațiunea lui Vladimir Voronin, iar în 2017 au aderat la Partidul Democrat gestionat de Plahotniuc. Anterior, Vladimir Voronin declara că deputații au primit sute de mii de euro pentru a părăsi PCRM. Elenei Bodnarenco i-ar fi fost făcută o ofertă chiar în sala parlamentului, iar deputatul PD, Eugen Nichiforciuc, i-ar fi propus 300 de mii de euro ca să părăsească rândurile comuniștilor.

Opinia ta contează. Comentează!