39 milioane de lei a costat un teren de aproape jumătate de hectar amplasat pe strada Grenoble, scos la licitație cu strigare
Economic 30 iunie 2021, 19:55 | 1552

11 oameni de afaceri au luptat astăzi, la o licitație cu strigare, pentru o bucată de pământ în Chișinău. Norocosul a plătit 39 de milioane de lei și a devenit proprietarul unui teren de jumătate de hectar, pe strada Grenoble. Mai mulți ani, lotul de pământ a fost în gestiunea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Instituția însă nu l-a folosit și Agenția Proprietății Publice a decis să-l vândă.

Prețul de pornire a acestui lot a fost șase milioane de lei. La licitație au venit 11 persoane interesate. Postul nostru de televiziune anunța, cu trimitere la surse confidențiale, că printre potențialii cumpărători sunt și cei din conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Reprezentantul companiei, care a plătit 39 de milioane de lei pentru terenul licitat, a refuzat să discute cu noi.

Licitația a fost marcată de situații amuzante. În câteva rânduri, reprezentanții Agenții Proprietății Publice au încurcat sumele licitate, iar unii dintre ei nu știau regulile de joc.

La un moment dat, antreprenorii s-au cam pierdut cu firea.

Unii oamenii de afaceri au plecat nemulțumiți și au propus ca licitația să fie repetată. Terenul vândut cu 39 de milioane de lei a stat, ani buni, nefolosit. Impresia generală era că pământul și clădirea de pe el nu mai trebuie nimănui.

DUMITRU GARCALIUC, reporter JurnalTV: "Lotul de pământ de pe strada Grenoble arata acum ca un teren lăsat in paragina, pe care au crescut copaci si unde este amplasată o clădire ruinată, construită încă in 1950, care, in perioada sovietică, a fost utilizată ca bază de păstrare a peliculelor cinematografice. Iar potrivit unor surse, aici ar fi fost păstrată si arhiva moldoveneasca a fostului KGB."

Zona părăsită servește deocamdată drept adăpost pentru oamenii străzii.

Opinia ta contează. Comentează!