Jurnalul orei 19, 6 Martie
Jurnalul orei 19:00 6 martie 2022, 22:03 | 1954

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Arena sportivă din Ciorescu, din preajma Chișinăului, a devenit de astăzi centru de adăpostire a refugiaților ucraineni. Acolo au fost amenajate 500 de locuri. Refugiații primesc prânz gratuit.

Aflat la Chișinău într-o vizită oficială, șeful diplomației americane a exprimat susținerea fermă a Statelor Unite pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, dar și pentru parcursul european al țării noastre. De asemenea, Antony Blinken a anunțat sprijin financiar pentru diversificarea resurselor energetice ale Moldovei.

Negocierile Kiev-Moscova încep sa fie "constructive", iar Rusia este pe cale "să realizeze costul real al războiului" în faţa rezistenţei ucrainene. Asta a declarat negociatorul ucrainean, Mihail Podoliak, citat de AFP. Potrivit Kievului, a treia rundă de discuţii între Ucraina şi Rusia cu privire la încetarea ostilităţilor va avea loc mâine.

Premierul israelian Naftali Bennet s-a întâlnit sâmbătă la Kremlin cu Vladimir Putin. După discuțiile cu acesta, Bennett a vorbit de două ori cu Vladimir Zelenski şi cu Emmanuel Macron. Apoi, Bennett a zburat la Berlin, pentru a vorbi cu Olaf Scholz, scrie agenţia de presă israeliană TPS.

Pacienții Spitalului clinic municipal de copii nr.1 au avut astăzi o zi deosebită, de sărbătoare. Administrația le-a înmânat flori și mărțișoare femeilor internate cu copii, înainte de 8 martie. Printre paciente sunt și femei refugiate din Ucraina. Acestea povestesc că din cauza că erau nevoite să coboare frecvent în subsol, au răcit copiii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie