Jurnalul orei 17, 31 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 31 ianuarie 2022, 19:08 | 1056

Prezentat de Eugenia Apostu

Zonele de agrement și cluburile de noapte au fost luate la ochi de către polițiști în weekend. Într-unul dintre localurile din Chișinău a avut loc o situație mai neobișnuită. Potrivit poliției, aproximativ o sută de clienți ar fi fost ținuți forțat într-un local timp de trei ore, după ce în timpul unei razii a oamenilor legii, administrația s-ar fi baricadat în interior. Unele surse media au scris că clienții localului ar fi fost mai mulți polițiști, judecători, procurori și ofițeri CNA întruniți la o petrecere. Șeful IGP, Iurie Podarilov, a evitat să confirme sau să infirme această informație.

Noi reguli de intrare în România au fost adoptate astăzi de către autoritățile de la București. Acestea intră în vigoare de mâine, 1 februarie. Astfel, la intrare în România, călătorii vor trebui să prezinte pe suport hârtie sau în format electronic dovada care atestă expirarea a zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară sau un test PCR negativ la COVID efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mașinile proprii).

Primăria Chișinău a acționat Guvernul în judecată. Municipalitatea este nemulțumită de majorarea retroactivă, de la 1 ianuarie, a tarifelor la gaze și energia termică. Anunțul a fost făcut de către primarul Ion Ceban. În replică, premierul Natalia Gavrilița a dar asigurări că decizia autorității de reglementare este legală și l-a acuzat pe Ceban că speculează subiectul în interes politic.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie