Noi adjuncți la PCCOCS și Anticorupție
Justiţie 15 martie 2023, 19:30 | 737

Șeful interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Victor Furtună, are un nou adjunct. A fost numită și persoana, care va asigura interimatul funcției de șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție. Candidaturile au fost aprobate astăzi de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor.

ANGELA MOTUZOC, președintele CSP: "Consiliul Superior al Procurorilor, cu majoritatea voturilor a hotărât: A aproba interimatul de adjunct al procurorului șef al Procuraturii Anticorupție Octavian Iachimovschi, prin ordinul procurorului general interimar. A transmite această hotărâre procurorului general interimar pentru procedurile administrative corespunzătoare."

Octavian Iachimovschi activează în Procuratura Anticorupție din iunie 2011. El a fost adjunctul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, dar a fost demis de Alexandr Stoianoglo pe motiv că trebuie să se concentreze pe dosarul cu privire la frauda bancară. Octavian Iachimovschi este procurorul, care a condus urmărirea penală în dosarul judecătorului din Telenești, Gheorghe Popa. Magistratul a fost achitat definitiv de Curtea Supremă de Justiție, a fost repus în funcție și a solicitat de la stat despăgubiri de peste un milion de lei. Procurorul a raportat pentru anul trecut venituri un salariu de 343 de mii 979 de lei, îndemnizații de la CNAS - de 223 de mii 308 lei, iar din activitatea didactică - 79 de mii 200 de lei.

Ulterior, Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat candidatura pentru funcția de adjunct al procurorului șef al PCCOCS.

ANGELA MOTUZOC, președintele CSP: "A desemna interimar pentru funcția de adjunct al procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, pe doamna Oxana Cazacu, procuror în Procuratura municipiului Chișinău."

CSP a aprobat candidatura procurorului Oxana Cazacu, după ce la ședința din 2 martie, membrii Consiliului au respins candidatura lui Dumitru Barbuța.

Oxana Cazacu a fost numită în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Chișinău la 28 decembrie 2016. Potrivit ultimei declarației de avere depusă la Autoritatea Națională de Integritate, procurorul a obținut în 2021 un salariu de peste 249 de mii de lei de la Procuratura Generală. Aceasta locuiește într-un apartament obținut în 2021 prin abitație, la care nu indică valoarea.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie