Gaibu, vizat anterior într-un dosar
Justiţie 24 mai 2022, 15:51 | 562

Ministrul Economiei Sergiu Gaibu a fost vizat anterior într-un dosar privind spălarea de bani! Despre acest lucru a anunțat astăzi președintele Platformei DA, Dinu Plângău. Ministrul Sergiu Gaibu nu infirmă existența dosarului, dar afirmă că el ar fi parte din multitudinea de dosare fabricate de regimul Plahotniuc.

DINU PLÂNGĂU, președintele Platformei Demnitate și Adevăr: "Aici este o ordonanță a Procuraturii Anticorupție, în care este vizat ministrul economiei Sergiu Gaibu pentru activitatea sa în calitate de director executiv al unei bănci comerciale, pentru activitatea sa desfășurată în anii 2010 -2013. Având calitatea de bănuit pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani."

Potrivit lui Dinu Plângău, ar fi vorba de peste patru milioane de lei.

DINU PLÂNGĂU, președintele Platformei Demnitate și Adevăr: "În aceste ordonanțe se menționează că a fost facilitată spălarea de bani a unei sume de peste patru milioane de lei. Mai mult ca atât, în acea perioadă procurorii anticorupție au depistat că suma de 583 de mii 300 de lei a fost transferată în contul cetățeanului Andrei Iurțev, în luna ianuarie 2012, care i-a ridicat în numerar. După care i-a stocat pe cardul bancar a domnului Sergiu Gaibu."

Într-un răspuns pentru postul nostru de televiziune, Ministerul Economiei afirmă că dosarul despre care vorbește liderul Platformei DA ar fi parte din ”lanțul de dosare fabricate în perioada lui Plahotniuc”.

REACȚIA MINISTERULUI ECONOMIEI: "În privința acuzațiilor aduse, ministrul Gaibu menționează că acestea sunt parte din lanțul de dosare fabricate cu scopul de hărțuire în perioada Plahotniuc, de pe urma cărora au suferit mulți cetățeni și oameni, care au dorit să facă schimbări. Din păcate, unii încearcă să-și construiască capital politic pe astfel de fenomene. Este trist că unele mișcări politice, care pretind a fi cu valori europene, să utilizeze produsele regimului Plahotniuc pentru a se face văzuți pe arena politică."

Recent, liderul partidului de guvernare Igor Grosu a recunoscut că unele domenii din executiv sunt sub așteptările cetățenilor și ale deputaților. Igor Grosu a menționat că, în curând, prim-ministrul Natalia Gavrilița va veni cu o evaluare a echipei guvernamentale, iar la o anumită etapă vom asista și la exercițiul remanierilor în executiv. Igor Grosu a evitat să dea detalii. Anterior, fostul prim-ministru Ion Sturza a scris că Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii și cel al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale ar necesita o altă conducere.

Opinia ta contează. Comentează!