Jurnalul orei 19, 12 Iulie
Jurnalul orei 19:00 12 iulie 2021, 22:06 | 2038

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante știri ale zilei:

Victoria peste așteptări a Partidului Acțiune și Solidaritate la anticipatele de ieri a generat admirație în exterior și frustrări din partea oponenților politici locali. Unii așteaptă să se spargă bula galbenă, iar alții au uitat să-și felicite foștii parteneri de bloc.

La rândul său, PAS a anunțat că garnitura guvernamentală este pregătită, dar cheamă „oamenii competenți din țară și din diaspora” să se înscrie pe o platformă, pentru a putea fi cooptați în procesul de guvernare a țării.

Rusia a reacționat cu amenințări la victoria PAS la alegerile parlamentare de duminică. Președintele Comisiei pentru CSI agită pericolul unionist și susține că Rusia va consolida factorul transnistrean dacă PAS va alege o linie anti-rusescă.

Supărat că alegătorii din Bălți au optat ieri pentru BECS și PAS și mai puțin pentru formațiunea „Partidul Nostru”, Renato Usatîi a demisionat astăzi din funcția de primar de Bălți și și-a anunțat retragerea din politică.

Italia a învins aseară Anglia la loviturile de departajare și a câștigat Campionatul European de fotbal. Meciul a fost unul spectaculos.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie