Jurnalul orei 17, 26 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 26 septembrie 2022, 19:35 | 729

Prezentat de Vasile Luchianu

Vestita casă cu „bătrânii la geam”, din centrul Chișinăului, ar fi fost demolată ilegal. Proprietarul deține doar autorizație de reconstrucție, nu și de demolare, iar Agenția pentru Supraveghere Tehnică a cerut anterior sistarea lucrărilor, afirmă unii consilieri municipali. De partea cealaltă, constructorul spune că acuzațiile sunt nefondate.

Autoritățile de la București au acceptat extrădarea în Republica Moldova a lui Dorin Stratulat, principalul suspect în cazul omorului de la Strășeni. Acest lucru a fost confirmat de către procurorul general interimar, Dumitru Robu. Acesta a precizat că avocații lui Dorin Stratulat urmează să conteste decizia de a fi extrădat.

America va răspunde decisiv oricărei utilizări de către Rusia a armelor nucleare împotriva Ucrainei şi a transmis Moscovei explicit că se va confrunta cu "consecinţe catastrofale", a declarat duminică Jake Sullivan, consilier pentru securitate naţională al Casei Albe. Sullivan nu a descris natura răspunsului în comentariile sale, dar a precizat că Statele Unite au explicat în privat "în mod clar în detaliu exact ce ar însemna acest lucru".

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie