Jurnalul orei 17, 18 Noiembrie
Jurnalul orei 17:00 18 noiembrie 2021, 17:57 | 1117

Prezentat de Vasile Luchianu

Mitropolia Moldovei a cerut Guvernului să compenseze facturile pentru gazele consumate de biserici şi mănăstiri la fel ca pentru consumatorii casnici. Argumentul este că marea majoritate a lăcașurilor se află în dificultate din cauza tarifului majorat. Guvernul nu are o soluție, deocamdată, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al prim-ministrului.

De azi înainte, vom plăti mai mult pentru taxi. În medie, cu 60 de bani mai mult pentru fiecare kilometru parcurs! Companiile de taxi afirmă că scumpirea este necesară pentru a supraviețui, în timp ce călătorii se plâng că și așa plătesc o groază de bani pentru astfel de serviciu.

Deputații au majorat astăzi, de la 500 la 700 de lei, ajutorul social pentru perioada rece a anului. Totodată, a fost mărit și numărul familiilor, care vor beneficia de compensație. Este vorba de 300 de mii de familii - cu 86 de mii mai mult în comparație cu anul trecut. Până a pune la vot acest subiect, deputații au discutat mult asupra categoriei de persoane, care urmează să primească ajutor social.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie