Jurnalul orei 19, 5 Martie
Jurnalul orei 19:00 5 martie 2022, 20:48 | 896

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Odesa rămâne a fi unul dintre cele mai liniștite orașe din Ucraina. În 11 zile de război aici nu au avut loc evenimente majore. Chiar și așa, oamenii continuă să se evacueze în număr mare.

Singura înțelegere, la care s-a ajuns ieri în cadrul negocierilor Kiev-Moscova, crearea coridoarelor pentru evacuarea oamenilor din Mariupol și Volnovaha, a fost compromisă astăzi. Ucraina și Rusia se acuză reciproc de încălcarea armistițiului.

Locuitorii din Chișinău fac din ce în ce mai puține donații pentru refugiații ucraineni. La punctele de colectare, cei care aduc ajutoare pot fi numărați pe degete, deși, potrivit voluntarilor, cererea de asistență continuă să fie mare. Zeci de ucraineni sunt în căutarea hranei, a electrocasnicelor și a altor lucruri de primă necesitate.

Vladimir Zelenski regretă decizia NATO de a nu crea o zonă de excludere aeriană în Ucraina, în mijlocul unei invazii ruse, transmite AFP. Ieri, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Alianţa nu va impune o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei şi nici nu va trimite trupe în această ţară.

Guvernul a anunțat că cele 12 milioane de lei, acumulate până în data de 4 martie în contul de donații deschis de Ministerul Finanțelor pentru refugiații din Ucraina, vor fi transferate Ministerului Muncii și autoritățile locale. O decizie în acest sens a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie