Soldații sunt trimiși direct pe front, fără a trece o perioadă de pregătire, cum promitea anterior ministrul rus al Apărării
Externe 27 septembrie 2022, 20:10 | 547

Șirul de abateri cu privire la mobilizarea militară parțială în Rusia continuă. Soldații sunt trimiși direct pe front, fără a trece o perioadă de pregătire, cum promitea anterior ministrul rus al Apărării. Acestora li se spune acum să-și cumpere singuri trusa medicală și să-și asigure condițiile de trai. Potrivit unor mărturii, soldații mobilizați care refuză să plece la război, sunt terorizați și chinuiți. În paralel, rușii continuă să formeze cozi kilometrice la granițe pentru a părăsi țara.

Soldații ruși mobilizați se plâng că sunt trimiși la război fără niciun fel de pregătire - nici teoretică, nici practică.

Pe rețelele de socializare circulă imagini video și cu un bărbat mobilizat, căruia i s-a făcut rău, dar și imagini cu locurile în care trebuie să stea cei mobilizați în armata rusă.

Soldații nu primesc nici truse medicale elementare.

În alt colț al țării, un polițist rus agresează verbal un muncitor din Asia Centrală și îl trimite la comisariatul militar să se înroleze.

Iar în orașul Sevastopol, soldații mobilizați sunt petrecuți cu fanfară.

În plin sezon al recoltelor, fermierii se numără printre rușii care sunt recrutați în armată. Totodată, Duma de Stat a declarat că până la 3.000 de lucrători din domeniul sănătății ar putea fi mobilizați.

În Rusia, toți lucrătorii din domeniul sănătății - atât bărbați, cât și femei, sunt considerați pasibili pentru serviciul militar.

Între timp, panicați, rușii continuă să fugă din țară. În ultimele zile, la punctul de trecere a frontierei din Verhnii Lars, principala trecere terestră din Rusia în Georgia, s-au format cozi kilometrice, de mii de mașini. La hotarul ruso-georgian au fost aduse camioane pentru comisariatul militar mobil. Ministrul georgian de interne a declarat că țara sa nu are niciun motiv să închidă granița cu Rusia. Potrivit ministrului, în aceste zile, aproximativ zece mii de ruși trec zilnic granița în Georgia, ceea ce reprezintă o creștere de 40-45 % față de 21 septembrie, când aproximativ șase mii de ruși treceau granița în fiecare zi.

Un rus a fugit de mobilizare înotând spre Estonia. Acesta a fost prins și întors în țara sa de origine.

Ministerul de Interne din Kazahstan a emis o clarificare cu privire la faptul dacă cetățenii ruși vor fi extrădați. Autoritatea afirmă că există un tratat de extrădare între Kazahstan și Rusia, doar că acesta nu stipulează extrădarea celor care fug de mobilizare. Aproximativ 98 de mii de ruși au intrat în Kazahstan din 21 septembrie, ziua în care Putin a anunțat mobilizare militară parțială. De atunci, în întreaga Rusie au avut loc proteste față de acest decret, poliția efectuând și arestări violente.

În evaluarea sa zilnică, Institutul pentru Studierea Războiului notează că este posibil ca Moscova să aibă în vedere închiderea oficială a granițelor sau restricționarea mai formală a circulației bărbaților apți pentru mobilizare în interiorul țării pentru a pune mai bine în aplicare procedura de mobilizare parțială.

Opinia ta contează. Comentează!