Jurnalul orei 15, 28 Noiembrie
Jurnalul orei 15:00 28 noiembrie 2022, 20:54 | 525

Prezentat de Vasile Luchianu

Un fost director adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost trimis pe banca acuzaților și riscă un an de pușcărie pentru falsuri în declarația de avere. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, funcționarul nu a indicat în declarație peste un milion lei.

Cotațiile internaționale ale petrolului s-au prăbuşit peste noapte și au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele 11 luni. Dacă în weekend, barilul de petrol BRENT se tranzacționa cu 86 de dolari, astăzi prețul acestuia a scăzut până la 80 de dolari. Carburanții se ieftinesc încet și sigur, și în Republica Moldova. Prețul plafon al benzinei și motorinei scade continuu de mai bine de două săptămâni.

Gazprom s-a răzgândit. Gigantul rus a anunțat în această dimineață că nu va reduce livrările de gaze pentru Republica Moldova, așa cum amenința săptămâna trecută. Totuși, concernul controlat de regimul de la Kremlin arată, din nou, din deget Guvernului de la Chișinău și sugerează că ar putea închide robinetul pentru Republica Moldova, în această iarnă. ”Moldovagaz” afirmă că a transferat către Gazprom 21,4 milioane de dolari, plata în avans pentru gazele naturale furnizate în prima jumătate a lunii noiembrie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie