Peste un milion de lei pentru deplasări
Politic 2 aprilie 2024, 19:58 | 702

Deplasările deputaților peste hotare au costat aproape două milioane de lei, în semestrul doi al anului trecut. Banii s-au luat din bugetul Parlamentului, arată cel mai recent raport al Promo-Lex. Potrivit acestuia, numărul deplasărilor, precum și al cheltuielilor sunt în creștere.

Experții de la Promo-Lex au calculat că cea mai mare parte a cheltuielilor, 43,6%, revine diurnelor persoanelor delegate. Urmează cele pentru transport, 39,2%, și pentru serviciile de cazare, 21,7%.

RAPORTUL PROMO-LEX: "Din totalul celor 82 de dispoziții de delegare, deputații PAS au fost în 54 de deplasări. Angajații Secretariatului Parlamentului – în 40 de deplasări, iar deputații BCS – în șapte deplasări. Numărul deplasărilor mixte a scăzut de la 10 la șase."

Potrivit raportului Promo-Lex, 63% din totalul deplasărilor au fost în scop de participare la diverse evenimente regionale/internaționale, iar 37% au fost vizite oficiale, de studiu și de lucru.

În funcție de destinația deplasărilor în străinătate, cele mai multe, șapte, au fost efectuate în Statele Unite ale Americii. În Belgia au fost șase deplasări, în România - cinci, în Franța, Austria, Cehia, Germania și Italia - câte trei în fiecare. În cazul a 41% din deplasări, costul integral sau parțial al acestora a fost achitat de organizatori.

Opinia ta contează. Comentează!