Quest room, distracția inteligentă

Fiecare dintre noi, citind un roman detectiv sau urmărind un film, își dorește să se afle în locul eroilor principali. Acum ai posibilitatea să joci „Quest room”, unde tu ești eroul principal al acțiunii! Colega noastră Inga Apostolachi a acceptat provocarea de a juca questul. Să vedem ce i-a reușit!

Ce este un quest room? Simplu. O activitate distractivă, unde jucătorii sunt închiși într-o încăpere și au la dispoziție o oră pentru a evada. Ei trebuie să rezolve exerciții de logică, bazându-se pe spiritul de observație. Dacă le reușește, questul e ca și trecut. Sună ușor, însă nu e chiar așa.

Regulile jocului sunt destul de simple: să fii atent la indiciile din quest și să te isprăvești să evadezi în cel mult o oră.

Un alt quest room creat are doar doi metri pătrați și poate adăposti până la trei persoane.

30 la sută din cei care aleg să evadeze dintr-un quest sunt adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani. Restul sunt persoane de peste 30 de ani. În medie, timpul de trecere a questului este de 55 de minute, însă doar 30 la sută din vizitatori reușesc să se încadreze în timp.

Questul din capitală a fost vizitat de străini de pe toate continentele lumii, iar cei mai ingenioși au fost cei din Noua Zelandă, Uruguay, Coreea și Singapore.

Organizatorii promit să deschidă încă o cameră, iar de această dată acțiunea va avea loc într-un circ. 

Opinia ta contează. Comentează!