Aureliu Ciocoi a fost numit de Guvern ambasador al Republicii Moldova în Germania
Politic 3 decembrie 2021, 15:45 | 972

Fostul premier interimar Aureliu Ciocoi a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Germania. Decizia a fost aprobată de Guvern. Ce alte decizii au mai fost discutate astăzi la ședință, vedeți în continuare.

Premierul Natalia Gavrilița a spus că regretă scandalul soldat cu demisia Avocatului Poporului, Natalia Moloșag.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministrul Republicii Moldova: "Regret acest scandal. Persoana și-a dat demisia și cred că putem avea o discuție calmă cu referire la acest caz. Nu s-a discutat suficient cu privire la conținutul acestui scandal. La PAS am susținut această poziție că e bine pentru Oficiul Avocatului Poporului să fie această demisie de onoare. În același timp, cred că e bine să reacționăm calm și să cercetăm toate aspectele cauzei."

Natalia Moloșag a demisionat ieri din funcția de avocat al poporului. Asta după ce Ombudsmanul a fost surprins la mai multe evenimente oficiale alături de Dumitru Godorog - un fost condamnat pentru proxenetism pe care Moloșag l-a apărat în instanța de judecată. Tot astăzi Natalia Gavrilița a anunțat că executivul va organiza, în acest an, Târgul de Crăciun. Șefa Guvernului a precizat că la târg se vor regăsi produse autohtone. De asemenea, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vor fi organizate o serie de concerte la Chișinău, precum și în alte zece orașe.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministrul Republicii Moldova: "Audiența va fi formată inclusiv din copii orfani și persoane vulnerabile. Încercăm să le aducem acestor oameni o bucurie de Crăciun."

Cabinetul de miniștri au mai decis astăzi numirea Corinei Călugăru în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Franța. Din noiembrie 2015, până în prezent, aceasta a exercitat funcția de ambasador și reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei. Iar Aureliu Ciocoi a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Germania. În perioada 2010-2015, Ciocoi a mai exercitat funcția de ambasador al Moldovei în Germania și Danemarca. De asemenea, a fost ambasador în China și în Statele Unite ale Americii. Ciocoi a fost prim-ministru interimar al Republicii Moldova după ce Ion Chicu și-a dat demisia urmare a victoriei Maiei Sandu la alegerile prezidențiale.

Opinia ta contează. Comentează!