Patrula Jurnal TV, 13 Iunie

Analiza stării criminogene din țară, Cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Sânge donat expirat în așteptarea testelor, lipsa testelor rapide, favorizarea unui singur antreprenor, care le livrează și un aparat de colectare a plasmei, achiziționat prin licitație trucată. Asta ar fi descoperit procurorii și angajații MAI în cadrul investigațiilor la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, unde au fost reținute trei persoane, bănuite de abuz în serviciu. Svetlana Cebotari, reținută luni, a fost adusă în fața magistraților și a primit 30 de zile de arest în Penitenciarul nr.13. Ceilalți doi suspecți s-au ales cu câte 30 de zile de arest la domiciliu.

Un depozit de motorină, amplasat pe strada Vadul lui Vodă din Chișinău, a fost cuprins de flăcări. La fața locului au fost îndreptate șase echipaje de pompieri, care au reușit să localizeze incendiul. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, victime nu au fost raportate.

Curtea Constituțională a anulat decizia Parlamentului, prin care profesorii de drept titulari Elena Belei, Carolina Ciugureanu-Mihăiluță, Valentina Coptileț și Ion Crețu au fost numiți membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. A fost declarată neconstituțională și modificarea legii privind CSM, din 2019, prin care s-a decis majorarea, de la 12 la 15, a numărului de membri ai CSM.

Opinia ta contează. Comentează!