Image-Description
CSM a acceptat demisia lui Ion Druță și urmărirea acestuia pe un nou cap de acuzare
Social 24 octombrie 2019, 15:40 | 1331

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, ședința de joi, 24 octombrie, cererea de demisie a judecătorului Ion Druță din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ). Cererea de demisie, depusă la 1 octombrie, a fost examinată în lipsa lui Ion Druță, a precizat președintele interimar al CSM, Dorel Musteață.

Demisia lui Ion Druță a fost acceptată cu votul a șapte membri ai CSM, din cei opt prezenți la ședință, li urmează să fie remisă Parlamentului.

În aceeași ședință, memebrii CSM și-au dat acordul pentru urmărirea penală pentru un nou cap de acuzare la adresa lui In Druță, ca urmare a sesizării procurorului general interimar, Dumitru Robu. Este vorba despre un nou capăt de acuzare pentru Ion Druță.

Decizia Consiliul poate fi contestată în termen de 30 de zile.

Amintim că Procuratura Anticorupție l-a pus sub învinuire pe președintele CSJ pentru comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită. Ion Druță a fost reținut pe 2 octombrie, însă pe 4 octombrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a respins demersul procurorilor anticorupție de a-l plasa în arest.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie