Jurnalul orei 17, 11 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 11 ianuarie 2022, 18:12 | 1362

Prezentat de Vasile Luchianu

Curtea de Conturi a demarat auditul conformității în domeniul gazelor naturale. Controlul are drept scop verificarea conformități cheltuielilor și investițiilor capitale la întreprinderile de gaze ce prestează servicii publice populației. Entitatea principală supusă auditului este întreprinderea moldo-rusă ”MoldovaGaz”. Guvernarea a dispus controlul în contextul în care Gazprom-ul pretinde o datorie de peste 700 de milioane de dolari de la consumatorii de pe malul drept al Nistrului.

Vicepremierul Andrei Spânu nu vede niciun temei pentru majorarea actualului tarif la energia electrică cel puțin până la sfârșitul lunii martie, când expiră contractul actual cu Centrala de Cuciurgan. El a făcut această precizare după ce ieri, distribuitorul Premier Energy a cerut autorității de reglementare dublarea tarifului pentru populație începând cu 1 februarie. Administrația companiei Premier Energy nu a reacționat deocamdată.

Anul 2021 a fost un an al scumpirilor. Concluzia poate fi extrasă din datele statistice oficiale. Anul trecut prețurile medii de consum au crescut cu 13,94% comparativ cu anul 2020. Produsele alimentare s-au scumpit cu 17,46%, mărfurile nealimentare cu 12 la sută, iar serviciile prestate populației cu 11,59%.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie