Jurnalul orei 19, 12 Aprilie
Jurnalul orei 19:00 12 aprilie 2022, 21:57 | 1343

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Aproape că nu mai e nicio diferență între prețul gazului pe care ni-l livrează Gazprom și cel de pe piața europeană. Prețul de achiziție al gazului rusesc în aprilie este de 1193 de dolari mia de metri cubi. Chiar și așa, rușii ne-ar putea închide robinetul de la 1 mai.

2. Sună incredibil, cinic și dramatic, dar se întâmplă în secolul XXI! Ca și Stalin, Vladimir Putin deportează ucraineni din Donbas în Siberia și Cercul Arctic din Rusia. Aproximativ 100 de mii de ucraineni din regiunile Donețk și Lugansk ar fi fost trimiși deja în Siberii de gheață.

3. În timpul ocupației orașului Bucea, soldații ruși ar fi ținut captive în subsoluri aproximativ 25 de femei și adolescente cu vârstele cuprinse între 14 și 24 de ani, care au fost violate repetat. ONU cere o investigaţie independentă asupra violurilor în contextul războiului ruso-ucrainean.

4. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski cere arme grele și al șaselea pachet de sancțiuni internaționale împotriva Rusiei. Acestea țintesc băncile, petrolul și gazul rusesc. Un embargo petrolier împotriva Rusiei este obligatoriu, a declarat Zelenski.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie