Jurnalul orei 17, 6 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 6 aprilie 2022, 18:54 | 1163

Prezentat de Eugenia Apostu

Ultranaţionalistul rus Vladimir Jirinovschi a murit. Acesta avea 75 de ani și a decedat urmare a complicațiilor provocate de COVID. Anunțul a fost făcut de către președintele Dumei de Stat a Rusiei, Veaceslav Volodin.

Casele li se dărâmă, iar grădinile le sunt înnămolite anul împrejur. Vorbim despre mai mulți locuitori ai orașului Sângerei, din lunca Ciulucului. Nivelul râului iese din matcă pe anumite porțiuni. Apa se revarsă și surpă fundamentul caselor. Oamenii sunt alarmați. Dacă nu se va interveni rapid, există riscul unei catastrofe, spun localnicii. Autoritățile locale recunosc că sunt depășite de situație, dar promit să intervină cât de curând, pentru a soluționa problema.

O mașină a intrat astăzi dimineață în gardul Ambasadei Rusiei din București. Autoturismul a luat foc, iar șoferul a murit. Anchetatorii români iau în calcul ipoteza unui act comis intenționat. Șoferul fusese condamnat la 15 ani și patru luni de închisoare pentru molestarea fiicei. Ambasada rusă din București susține într-un comunicat că „șoferul a comis acest act sub influența unei explozii de isterie anti-rusă” în legătură cu ceea ce ambasadorul rus Valeri Kuzmin numește „o provocare regizată în orașul Bucea” de către cei pe care el îi etichetează ca „neo-naziști aflați la putere la Kiev”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie