Vladimir Baldovici a avizat o hotărâre a Guvernului în care figura indirect firma acestuia, afirmă ANI
Politic 20 ianuarie 2022, 19:49 | 760

Fostul director general al Agenției Proprietății Publice, Vladimir Baldovici, a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate. Inspectorii au constatat că în 2018, Bladovici a avizat prin semnătură proiectul de hotărâre cu privire la transmiterea unui teren cu titlu gratuit, din gestiunea Procuraturii Generale în gestiunea Direcției generale pentru administrarea clădirilor Guvernului. Ulterior, ternul ajunge în gestiunea unei firme, care aparține familiei Baldovici.

În cadrul controlului, inspectorul de integritate a identificat ca la semnarea avizului subiectul a avut anumite interese personale, deoarece viza în mod indirect un SRL, unde împreună cu soția dețineau calitatea de asociați.

AUTORITATEA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE: "În anul 2013, în baza unui contract încheiat cu Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului, acest SRL obține dreptul asupra unui teren public din centrul Chișinăului. Subiectul ajunge să fie asociat în cadrul acestui SRL în 2015, iar soția - în 2017, cu câte 50% cotă parte din firmă. După ce a obținut dreptul asupra terenului, acest SRL a amenajat o parcare auto îngrădită, dotată cu sisteme de supraveghere video, asigurată cu pază și limitarea accesului și a parcării altor automobile, pentru care a suportat toate cheltuielile."

În 2018, când Vladimir Baldovici accede în funcția de director general al APP, obține și calitatea de subiect al declarării.

AUTORITATEA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE: "În momentul când proiectul a ajuns pe masa fostului director al APP, acesta ar fi trebuit să se abțină de la examinarea și avizarea documentului, iar în trei zile să declare interesul personal rezultat din calitatea sa de asociat în firma respectivă. Fostul director nu și-a expus punctul de vedere."

Se arată în comunicatul Autorității Naționale de Integritate.

Vladimir Baldovici nu ne-a răspuns la apel, pentru a comenta constatarea Agenției Proprietății Publice. Dacă actul autorității va rămâne definitiv, Baldovici riscă interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani, urmând să fie inclus și în Registrul Interdicțiilor.

Opinia ta contează. Comentează!