Concluzii după Summitul CPE
Politic 7 iunie 2023, 15:52 | 952

Summitul Comunității Politice Europene a deschis noi perspective pentru autoritățile de la Chișinău, dar situația pe plan geopolitic rămâne a fi dificilă din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Securitatea Republicii Moldova încă nu este stabilă, afirmă liderii partidelor extraparlamentare, solicitați să comenteze reuniunea liderilor europeni, care s-a desfășurat aici pe 1 iunie.

IGOR MUNTEANU, președinte al Coaliției pentru Unitate și Bunăstare: "Subiectul central al summitului a fost în continuare Ucraina. Sursele de amenințare vin în continuare din partea războiului de agresiune al Federației Ruse asupra statului ucrainean. Care are efecte enorme asupra cetățenilor europeni. Mă refer inclusiv la ultimele incidente legate de explozia de la barajul de la Kahovka."

DINU PLÎNGĂU, președintele al Platformei DA: "Există o deschidere fără precedent pentru Republica Moldova, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să înțelegem că acest credit mare de încredere este și datorită acestui război din Ucraina, care a început la scară largă."

Summitul Comunității Politice Europene, găzduit de Republica Moldova, s-a desfășurat la aproximativ 20 de kilometri de frontiera cu Ucraina. Evenimentul a fost marcat de prezența a 49 de șefi de stat și de guvern și lideri ai principalelor instituții europene, de și a președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

Opinia ta contează. Comentează!