Jurnalul orei 15, 20 Iulie
Jurnalul orei 15:00 20 iulie 2023, 15:57 | 492

Prezentat de Călin Jucovschi

Șoferul care a spulberat pe șosea doi bicicliști minori, la Stăuceni, provocând decesul unuia dintre ei, a fost condamnat la șase ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip deschis. Decizia a fost pronunțată astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Fiodor Doicov a fost privat de dreptul de a mai conduce mijloace de transport.

În autonomia găgăuză ar putea fi un scrutin repetat pentru alegerea bașcanului. Procuratura Anticorupție anchetează în continuare faptele de finanțare ilegală și corupere a alegătorilor în campania electorală. Potrivit procurorilor, în dosarul privind fraudarea alegerilor din anul curent, 11 persoane au statut de bănuit.

Republica Moldova renunță la Convenția cu privire la Adunarea interparlamentară a Comunității Statelor Independente. Parlamentul a denunțat astăzi documentul semnat pe 26 mai 1995 la Minsk. Deputații au denunțat, în prima lectură, și Acordul de colaborare pentru formarea spațiului unic educațional în cadrul CSI, semnat la Moscova pe 17 ianuarie 1997. ”Nu mai vrem să facem parte din structuri și acorduri, care nu au nicio valoare”, consideră președintele legislativului, Igor Grosu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie