Jurnalul orei 19, 5 Ianuarie
Jurnalul orei 19:00 5 ianuarie 2022, 21:36 | 1557

Prezentat de Vasile Luchianu

Cele mai importante știri ale zilei:

O ședință a Consiliului Suprem de Securitate pe tema securității energetice, convocată de urgență aseară de Maia Sandu, alimentează discuțiile vizând o posibilă scumpire a gazelor. Șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban, ne-a confirmat că gazul s-a scumpit, dar a spus că detalii va oferi abia după data de 10 ianuarie.

Scumpirea gazelor a generat revolte violente în Kazahstan. Manifestanții furioși nu au putut fi opriți nici după demisia guvernului. Mai multe clădiri guvernamentale și posturi TV au fost incendiate, internetul a fost deconectat, iar violențele continuă.

Proprietarii de apartamente, care vor face lucrări la exteriorul blocului, vor fi amendați zilnic cu până la 300 de lei până la înlăturarea tuturor modificărilor operate neautorizat la fațada clădirii. Proiectul ar urma să intre în procedură legislativă.

Loiali geopolitic Rusiei, dar dependenți economic de piața Uniunii Europene. Exporturile regiunii transnistrene în UE au ajuns la aproape 60 la sută în timp ce piața Rusiei abia dacă absoarbe 10 procente din producția malului stâng al Nistrului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie