Jurnalul orei 19, 5 Iulie
Jurnalul orei 19:00 5 iulie 2022, 22:06 | 901

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Fugarul Vladimir Plahotniuc a primit mandat de arestare în contumacie în dosarul „MetalFeros”, iar cel considerat mâna lui dreaptă, Vasile Botnari, ex-director SIS, s-a întors astăzi în penitenciar în baza unei decizii a Curții de Apel. Deciziile în privința celor doi au fost luate în pofida alertelor cu bombă la mai multe instituții publice.

Trei inspectori de integritate vor fi verificați de Colegiul disciplinar al ANI, după ce au încetat procedura de control a averilor lui Vladislav Clima, Alexandru Pânzari și Bogdan Țârdea. Cazul a ajuns în vizorul jurnaliștilor la sfârșitul săptămânii trecute, iar decizia în privința inspectorilor a fost luată astăzi de către Consiliul de Integritate al ANI.

Războiul din Ucraina generează o aparentă schimbare de optică la Tiraspol. Șeful grupării separatiste, Vadim Krasnoselski, a avertizat Rusia că o eventuală implicare în război a militarilor ruși din stânga Nistrului va compromite misiunea de pacificare și va transforma Transnistria în țintă militară.

Primăria Chișinău vrea să evacueze un centru de reabilitare a persoanelor cu tulburări mintale în care partenerii externi au investit milioane. Până a fi preluată și reparată, încăperea era o gunoiște.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie