Jurnalul orei 15, 13 Mai
Jurnalul orei 15:00 13 mai 2022, 16:24 | 959

Prezentat de Eugenia Apostu

Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis „cod galben” de instabilitate atmosferică. Se prevăd ploi însoțite de descărcări electrice, grindină și vijelie. Avertizarea a intrat deja în vigoare și este valabilă până la ora 23:00.

Blocul comunitar va furniza Ucrainei un nou ajutor militar, în valoare de 500 de milioane de euro. Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, şi-a exprimat încrederea că în următoarele zile se va putea ajunge la un acord privind un embargou asupra petrolului rusesc. El a precizat astăzi în marja reuniunii miniştrilor de externe ai G7 din Germania, că noul sprijin militar pentru Ucraina va fi pentru armament greu cum sunt tancurile, relatează Reuters.

Flota rusă în Marea Baltică a început manevre navale pentru a studia capacităţile NATO în această regiune, imediat ce Finlanda şi-a anunţat decizia de a adera la Alianţa Nord-Atlantică, transmite EFE. Secretarul general al NATO a salutat joi dorinţa liderilor Finlandei de integrare în Alianţa Nord-Atlantică şi le-a promis un proces de aderare "fără probleme" şi "rapid". În replică, Moscova afirmă că prin renunţarea la statutul de ţară nealiniată, Finlanda ar încălca Acordul de Pace de la Paris din 1947 şi Acordul ruso-finlandez din anul 1992.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie