Doi americani au câștigat premiul Nobel 2021 pentru Medicină
Monden 4 octombrie 2021, 19:57 | 1693

Doi americani au câștigat premiul Nobel 2021 pentru Medicină. Este vorba despre doi oameni de știință din California, care au descoperit modul, în care temperatura este detectată la nivel molecular. Anterior, mai multe voci spuneau că premiul din acest an va fi acordat unui biochimist, care a participat la elaborarea vaccinului Pfizer.

Davil Julius, fiziolog american în vârstă de 65 de ani, și Ardem Patapoutian, biolog molecular de origine libaneză, în vârstă de 54 de ani, sunt câștigătorii Premiului Nobel pentru Medicină 2021. Aceștia au reușit să descopere ”receptorii” de temperatură şi de atingere, stabilind o serie de proteine specializate. De la receptori, informația este transmisă către creier, unde poate fi utilizată pentru a genera un răspuns.

În mediul academic se vehicula precum că premiul va fi acordat biochimistei americane Katalin Kariko, vicepreședinte senior al BioNTech și colaboratorului său, întrucât cei doi au dezvoltat vaccinurile bazate pe tehnologia ARN Mesager, precum ar fi serul Pfizer.

Premiile Nobel pentru Medicină se acordă din anul 1901.

Anul trecut, acesta a ajuns la trei savanți care au descoperit virusul hepatitei C.

Opinia ta contează. Comentează!