Dodon: Aeroportul va fi întors statului
Economic 20 februarie 2020, 15:58 | 1643

Aeroportul Chișinău va reveni în gestiunea statului. ”Alte variante nu există”, a declarat astăzi pentru Jurnal TV președintele Igor Dodon. El a reacționat astfel la decizia miliardarului rus Andrei Goncearenko de a nu mai investi în dezvoltarea aerogării. Afirmațiile lui Rento Usatâi, potrivit căruia Dodon a cerut de la Goncearenko 50 de milioane de euro, au fost numite declarații provocatoare.

Solicitat să comenteze recenta afirmație a primarului de Bălți Renato Usatâi, potrivit căruia miliardarul rus Andrei Goncearenko a renunțat la Aeroportul Chișinău pentru că Igor Dodon i-ar fi cerut fie să-i cedeze Aeroportul, fie să-i dea 50 de milioane de euro, Dodon a declarat că ”toată lumea a început campania electorală”.

Amintim că miliardarul rus Andrei Goncearenko, proprietar al 95 la suta din actiunile firmei concesionare „Avia Invest”, a anunțat miercuri că nu mai este interesat să investească în Aeroportul International Chișinău. La sfârșitul anului trecut, "Avia Invest", care administrează Aeroportul după concesionare, a cedat controlul asupra companiei către "Komaksavia Airport Invest" Ltd, în proporție de 95 la sută. Beneficiarul acesteia este omul de afaceri rus Andrei Goncearenko, un fost top-manager al gigantului ”Gazprom”. Asta după ce, pe 23 decembrie, "NR Investments" Ltd, compania deținută de miliardarul Nat Rothschild, a anunțat oficial că renunță la Aeroportului Internațional Chișinău, preluat după schimbarea puterii de la Chișinău, în vara anului trecut. 

Opinia ta contează. Comentează!