Igor Dodon, declarații la Jurnal TV
Politic 12 septembrie 2019, 23:51 | 1508

”Dacă nu vom construi instituții democratice corecte, o să apară alt doritor de a captura statul”. Este convingerea președintelui Igor Dodon, exprimată ieri, în cadrul emisiunii ”Secretele puterii” de la Jurnal TV. Moderatorul emisiunii a abordat mai multe subiecte de actualitate, cerându-i lui Dodon să explice inclusiv anunțata ”reducere" a prețului gazelor, pe care ar fi primit-o Republica Moldova din partea Rusiei.

În contextul discuțiilor privind aprovizionarea cu gaze, Igor Dodon a spus că Republica Moldova are nevoie urgentă de o alternativă la gazele rusești. Una ar fi gazoductul Iași-Ungheni și prelungirea lui până la Chișinău. Moderatorul emisiunii l-a întrebat pe Dodon dacă, în timpul numeroaselor vizite efectuate la Moscova, a discutat vreo dată cu Vladimir Putin despre libertăți și valori democratice.

Și în fostul Guvern au fost angajați, care meritau să fie păstrați în funcție, spune Dodon.

În cadrul emisiunii, Igor Dodon a mai declarat că este nevoie de un nou acord politic între PSRM și Blocul ACUM și a lăsat să se înțeleagă că, dacă un nou document de colaborare nu va fi semnat, atunci coaliția de guvernare ar putea cădea și ar urma alegeri anticipate. 

Opinia ta contează. Comentează!