Jurnalul orei 15, 15 Mai
Jurnalul orei 15:00 15 mai 2023, 20:52 | 390

Prezentat de Călin Jucovschi

Candidatul Partidului Șor, Evghenia Guțul, a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan al autonomiei găgăuze. Datele Comisiei electorale de la Comrat arată că în turul doi al scrutinului, desfășurat ieri, Guțul a obținut peste 52 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul său, Grigori Uzun, susținut de Partidul Socialiștilor, a acumulat peste 47 la sută din sufragii. Localnicii spun că au așteptări mari de la viitorul bașcan.

Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană! Este convingerea mai multor cetățeni de rând, dar și a diplomaților străini, care au sărbătorit Ziua Europei în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Vizitatorii au avut posibilitate să afle mai multe despre Uniunea Europeană, dar și să se delecteze cu bunătăți specifice fiecărei țări din spațiul comunitar.

Republica Moldova va iniția procedura de retragere din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei conferințe de presă. Moscova a reacționat imediat. Șeful comitetului internațional al Consiliului Federației Ruse, Grigori Karasin, a declarat că decizia Republicii Moldova este „un joc politic prin care acest stat își declară loialitatea Occidentului”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie