Blocul ACUM, înregistrat la CEC
Politic 2 ianuarie 2019, 20:22 | 2683

Candidații blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS pentru circumscripția națională au fost înregistrați la Comisia Electorală Centrală. Ședința s-a lăsat însă cu scandal. Membrul CEC, Iurie Ciocan, a acuzat blocul ACUM că ar fi încălcat legea prin includerea pe lista națională a doi membri PLDM, Maria Ciobanu și Ion Terguță. Copreședinții blocului, Andrei Năstase și Maia Sandu, au calificat acțiunile membrilor Comisiei electorale centrale drept comenzi politice.

Iurie Ciocan a făcut trimitere la o hotărâre a Curții Constituționale cu privire la alegerile din 30 noiembrie 2014, care prevede că în vederea asigurării condițiilor echitabile, este necesar ca CEC să excludă din start situațiile de camuflare a blocurilor electorale. Ciocan a specificat că deși blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS a fost constituit din două entități politice, în lista națională se regăsesc și doi reprezentanți ai unui al treilea partid - PLDM, construcție ilegală, în opinia lui Ciocan. În acest sens, membrul CEC a cerut reprezentanților blocului ACUM să revizuiască statutul candidaților PLDM. Andrei Năstase și Maia Sandu au calificat acțiunile membrilor CEC drept comenzi politice pentru excluderea blocului ACUM din cursa electorală.

Lista națională a blocului ACUM Platforma DA și PAS conține 55 de nume. În capul listei se regăsesc copreședinții structurii, Maia Sandu și Andrei Năstase. Urmează membri ai Platformei DA, PAS și PLDM, precum și reprezentanți marcanți ai societății civile.

Opinia ta contează. Comentează!