Patrula Jurnal TV, 13 Februarie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Peste 90 de cauze penale au fost inițiate aici pentru falsificarea certificatelor de vaccinare. În aceste condiții, Uniunea Europeană ar putea să nu ne mai recunoască certificatele în spațiul comunitar, anunță autoritățile de la Chișinău. Potrivit Ministerului Sănătății, până acum doar unei singure persoane i-a fost restricționat accesul la registrul electronic în legătură cu falsificarea certificatelor de vaccinare.

Miercuri au fost făcute publice motivele eliberării din arest preventiv din Penitenciarul nr.13 a lui Dorin Damir și a lui Valeriu Cojocaru, ambii vizați în dosarul fostei Direcții nr.5 a MAI. Potrivit Asociației Judecătorilor, este vorba de condițiile degradante din penitenciar. Starea de sănătate a unuia dintre inculpați s-a înrăutățit în ultimele luni și acesta nu avea acces la asistență medicală adecvată.

Republica Moldova are, oficial, 12 mii de consumatori de droguri. Neoficial, numărul acestora ar depăși 100 de mii. Deseori, dependența de droguri îi duce după gratii, iar când ies de acolo, viața nu mai e la fel. Nu mai au o familie, care să-i accepte, sau măcar un loc de muncă. După numeroase încercări eșuate de a-și găsi un rost în viață, mai mult de jumătate dintre cei ajunși în libertate se întoarce după gratii. După ce a trecut printr-o astfel de experiență, un om de afaceri a deschis o întreprindere, care le oferă o șansă acestor oameni.

Opinia ta contează. Comentează!