Jurnalul orei 15, 23 Martie
Jurnalul orei 15:00 23 martie 2022, 16:26 | 1142

Prezentat de Eugenia Apostu

După o lungă perioadă în care prețul carburanților doar a crescut și după câteva zile de ieftiniri neesențiale, ANRE a stabilit pentru mâine noile prețuri-plafon, care prevăd o ieftinire simțitoare a benzinei și motorinei.

Îi străpunge frigul până în oase! Singuri și bolnavi - așa i-am întâlnit pe bătrânii de la Centrul comunitar pentru persoane în etate din satul Costești. Se întâmplă din cauza unor neînțelegeri dintre directorul centrului, Elena Mereacre, și primarul satului, Vasile Borta. Acesta zice că centrul activează ilegal. Pe 18 martie, instituția a rămas fără aprovizionare cu gaze naturale și de atunci încoace, bătrânii stau în frig.

CEDO confirmă existența problemelor sistemice grave în justiția penală din Moldova. Curtea a pronunțat hotărârea în cazul Cosovan împotriva Republicii Moldova, prin care a constatat violarea Articolelor 3 și 5 din Convenție. Cazul lui Serghei Cosovan a scos în evidență două din cele mai grave probleme: utilizarea nemotivată a arestului preventiv și calitatea asistenței medicale în penitenciare, care pune în pericol sănătatea și viața deținuților. Care sunt argumentele Curții, vedeți în continuare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie