Scandalul de la Eurovision 2022 ar avea o explicație
Externe 20 mai 2022, 21:04 | 977

Scandalul de la Eurovision 2022 ar avea o explicație. Uniunea Radiodifuzorilor din Europa a emis un comunicat, în care prezintă voturile exprimate în a doua semifinală de juriile din România, Polonia, San Marino, Georgia, Muntenegru și Azerbaidjan. ”Nu a fost vorba despre o favorizare a Ucrainei, ci despre o posibilă înțelegere între juriile celor șase țări”, afirmă autoritatea citată.

Uniunea Radiodifuzorilor din Europa sugerează că cele șase țări s-au votat între ele. În consecință, a fost urmată aceeași procedură și rezultatul agregat de înlocuire calculat automat a fost utilizat pentru a determina rezultatele finale ale juriului din cele șase țări implicate, în Marea Finală.

COMUNICATUL UNIUNII RADIODIFUZORILOR DIN EUROPA: "Având în vedere natura fără precedent a neregulilor detectate în cea de-a doua semifinală, EBU, în consultare cu Partenerul de Votare paneuropean și Monitorul Independent de Votare, a decis să își exercite dreptul de a elimina voturile emise de cele șase jurii în cauză din alocarea clasamentului în Marea Finală pentru a păstra integritatea sistemului de vot."

Se arată în comunicatul Uniunii Radiodifuzorilor din Europa.

TVR a emis duminică un comunicat prin care cere autorității explicații pentru faptul că a schimbat votul juriului din România în favoarea Ucrainei, deși decizia fusese pentru Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!