Din 1 octombrie, pensia minimă pentru persoanele cu stagiu complet de cotizare va fi de două mii de lei
Economic 8 septembrie 2021, 19:18 | 1535

Din octombrie, pensia minimă pentru persoanele cu stagiu complet de cotizare va fi de două mii de lei. Sunt vizate 183 de mii de persoane. O hotărâre în acest sens a fost votată astăzi de Guvernul Gavrilița. Cabinetul a aprobat și indexarea pensiilor, cu 3,86 la sută.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministrul Republicii Moldova: "Ajustarea pensiilor la inflație este indexarea și asta e un lucru separat pe care îl facem tot astăzi. În octombrie vom face o indexare a tuturor pensiilor de 3,86 de procente. Creșterea pensiilor e alt lucru, pe care îl facem în paralel cu indexarea și creșterea pensiilor va duce la o creștere reală a puterii de cumpărare pentru sute de mii de oameni."

În prezent, pensia minimă este de 1.188 de lei. Pensia pentru persoanele cu stagiu complet de cotizare și care au avut până acum o pensie mai mică de 2.000 de lei va crește în medie cu 366 de lei. Totodată, 125 mii de persoane cu un stagiu incomplet de cotizare vor beneficia de o creștere a pensiei, în medie cu 398 de lei. Alocațiile pentru 84 de mii de beneficiari de alocații sociale, a căror mărime depinde de valoarea pensiei minime, vor crește în medie cu 450 de lei.

Deputații comuniști și socialiștii afirmă că majorarea pensiilor este o acțiune de PR a actualei puteri. Asta pentru că inițial era vorba despre toți pensionarii, dar ulterior, propunerea Guvernului s-a redus la 183 mii de persoane, adică doar la pensionarii a căror pensie constituie mai puțin de 2000 de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie