Dramaturgul, publicistul și jurnalistul Val Butnaru a lansat un nou roman, "Hipnotic"
Cultură 11 iunie 2021, 20:05 | 3672

Dramaturgul, publicistul și jurnalistul Val Butnaru a lansat un nou roman. Lucrarea se numește ”Hipnotic”. La evenimentul organizat în curtea Editurii ARC au venit simpli cititori și cunoscuți critici literari.

Cu muzică live, vin bun și cu o carte, care încă miroase a vopsea de tipar. Așa i-a întâmpinat astăzi Val Butanru pe oaspeții săi la lansarea romanului ”Hipnotic”.

Cei care au citit cartea, spun că au avut o revelație, la fiecare capitol. Autorul s-a văzut nevoit să semneze multe exemplare ale noului roman.

Prietenii lui Val Butnaru spun că noua lui lucrare i-a surprins. Pe alocuri, i-a și pus gânduri. Au fost captivați din prima și citit cartea cap-coadă.

Evenimentul a fost moderat de către criticul literar, Maria Pilchin. Val Butnaru s-a născut pe 17 aprilie 1955 la Chişinău. De-a lungul carierei sale, a primit nenumărate distincţii. A fost desemnat, de trei ori la rând, unul dintre cei mai buni ziariști ai anului. În 2001 i s-a acordat diploma de merit a Uniunii Jurnaliştilor şi diploma Clubului Naţional de Presă pentru devotament în serviciul opiniei publice. Și în calitate de regizor i-au fost conferite numeroase premii şi diplome de laureat. În anul 2000, Emil Constantinescu îi conferă Ordinul Naţional "Pentru merit" în grad de Comandor. În 2009, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, îi oferă Ordinul Republicii, pe care, în 2014 jurnalistul l-a respins în semn de protest, după ce distincţia i-a fost conferită şi oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Opinia ta contează. Comentează!