A murit Olivia Newton-John
Externe 9 august 2022, 20:39 | 742

A murit Olivia Newton-John. Actriţa s-a stins la 73 de ani în linişte, înconjurată de familie şi prieteni, a anunţat soţul ei, John Easterling. În 2015, Olivia Newton-John a fost clasată pe locul 20 în topul Billboard - "Cei mai mari 100 de artişti din toate timpurile". Până în prezent, filmul "Grease", în care a jucat Olivia, rămâne cel mai de succes film muzical din istorie.

John Travolta a fost unul dintre primii, care i-a dedicat câteva cuvinte colegei sale de scenă: "Draga mea Olivia, ne-ai făcut vieţile mult mai bune. Influenţa ta a fost incredibilă. Te iubesc atât de mult. Ne vom vedea mai târziu şi vom fi din nou împreună. Al tău, din prima clipă şi pentru totdeauna". Travolta şi-a încheiat mesajul, postat pe Instagram, cu "Danny al tău, John al tău", referire la personajul, pe care l-a interpretat în film.

Academia de la Hollywood, care decernează anual premiile Oscar, afirmă că "Grease" nu numai că a fost filmul cu cele mai mari încasări din 1978, dar că a devenit "pentru totdeauna" "cuvântul", referindu-se la idila dintre starurile musicalului.

Olivia Newton-John s-a născut în septembrie 1948, în Marea Britanie, dar a crescut și activat în Australia. Primul său succes a fost câştigarea unui concurs de talente la emisiunea populară "Sing, Sing, Sing". A lansat în 1973 albumul de debut "Let Me Be There", intrând în primele zece single-uri din Statele Unite şi fiind onorată de "Academy Of Country Music" ca vocea feminină cea mai promiţătoare.

Australienii s-au declarat şocaţi şi întristaţi. Începând cu prim-ministrul Australiei, omagiile dedicate artistei au curs în valuri. În Sydney, rezidenţii laolaltă cu turiştii au împărtăşit amintiri dragi din vremea copilăriei marcate de melodii din repertoriul lui Newton-John, printre care piesa ''Physical''.

Prim-ministrul Anthony Albanese a numit-o pe Newton-John ''o strălucire veselă în vieţile noastre''. ''Moştenirea ei va dăinui, în muzica şi filmele ei, în convingerea ei că într-o zi va fi descoperit leacul pentru cancer'', a scris Albanese pe Twitter.

Opinia ta contează. Comentează!